Роман Планчак програв і Верховний Суд проти УГКЦ

Опубліковано:
9 Грудня, 2021

Роман Планчак програв і Верховний Суд проти УГКЦ. Після програшів в місцевих міськрайонному і апедяційному судах, колишній ієромонах Антоній-Григорій звернувся до Верховного Суду, але колегія суддів також вирішила справу не на його користь.

Про це інформує департамент інформації УГКЦ.

“З метою інформування вірних та запобігання розповсюдженню псевдооб’явлень Галини Баран (у монашестві с. Марії) 27 квітня 2017 року Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства оприлюднив відповідну Заяву, у якій, зокрема, було сказано: «Тож прагнемо повідомити духовенство, монашество і мирян нашої Церкви, що ці “об’явлення” суперечать вірі та навчанню Церкви і монашій традиції. Застерігаємо всіх вірних від їх використання для особистого духовного життя чи передавання іншим”, — йдеться в повідомленні.

З приводу цієї заяви колишній ієромонах Антоній-Григорій (Роман Планчак) звернувся до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з позовом до членів Синоду Єпископів КГВА про захист честі, гідності і ділової репутації, вимагаючи визнати недостовірною інформацію, що містилася в Заяві Синоду.

Після розгляду справи суд не задовольнив цього позову і Роман Планчак подав апеляцію до Тернопільського апеляційного суду, який після відповідного розгляду також її відхилив.

Після цього він звернувся із касаційною скаргою до Верховного Суду. Колегія суддів дійшла висновку про залишення касаційної скарги без задоволення. Постанова Верховного Суду від 12 жовтня 2021 року набрала законної сили з моменту її прийняття. Вона є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, колишнього ієромонаха Антонія-Григорія (Планчака) позбавили клірицького стану в березні цього року. В архиєпархії УГКЦ згодом зазначили, що видалення його з монашого сану було затверджене самим Папою Римським і не підлягає жодному оскарженню.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #планчак, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: