Тернополянка забула картку в банкоматі і втратила всі кошти

08.12.2021 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

На лінію «102» надійшло повідомлення від 44-річної жительки обласного центру. Жінка розповіла, що через протиправні дії невідомих осіб втратила гроші.

 За словами потерпілої, вона здійснювала певні транзакції в одному із терміналів міста. Після завершення операції краянка забула картку в апараті. Через декілька годин на мобільний телефон тернополянки надійшло сповіщення про зняття залишкових коштів. Зловмисник здійснив розрахунок карткою в одному із магазинів Тернополя, придбавши різноманітний товар.

За фактом крадіжки працівники поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Перш за все працівники поліції просять краян не зберігати пін-код разом з картою. Його потрібно запам’ятати. У багатьох банках є можливість встановлювати пін-код самостійно, тому ви можете вибрати для себе зручну комбінацію з 4 цифр, яку легко запам’ятаєте. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату, щоб на них не знаходилось накладок, які можуть зчитували інформацію з ваших карток.

Навіть якщо ваша картка залишилася в банкоматі чи в апараті через несправність не повернув її, не полінуйтесь зателефонувати на гарячу лінію та заблокувати кошти.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі