Щоб про Україну говорили за участі України – потрібно будувати сильну армію, – «УДАР Віталія Кличка»

Опубліковано:
8 Грудня, 2021

У понеділок, 6 грудня, Збройним Силам України виповнилося 30 років.

Посилення російської загрози потребує від влади набагато більш активних зусиль зі зміцнення обороноздатності – не лише кількісних у вигляді виділеного бюджетного фінансування, але й якісних – виконання оборонного замовлення й переозброєння армії. 

Про це заявили у партії «УДАР Віталія Кличка».

Саме ефективність та боєздатність армії визначає здатність країни захищати свою територіальну цілісність та суверенітет, наголошують в партії.

– Українська держава в останні роки виділяє значні суми на фінансування Збройних сил. Але два останні роки кількість не конвертується в якість. Попри великі бюджетні асигнування, Міністерство оборони не встигає освоїти всі кошти, внаслідок чого зривається Державне оборонне замовлення. На більш зрозумілому рівні це означає, що армія не отримує нового озброєння і техніки в достатній кількості, підкреслили в «УДАРі Віталія Кличка».

Уряд на 2022 рік передбачив рекордну суму на фінансування сектору безпеки і оборони України – 323,13 млрд грн, що дорівнює 6% ВВП, як і вимагає закон. Але за красивими цифрами мало того, що стосується реального підвищення обороноздатності України, адже упродовж років спостерігається стагнація в питанні переозброєння армії, пояснюють «ударівці».

– Понад 80% коштів, що виділені на оборону, використовуються на утримання армії та інших силових відомств. З таким підходом ми не зможемо досягнути якісного розвитку ЗСУ в побудові сучасної високорозвиненої армії. Також упродовж двох попередніх років головною проблемою є виконання оборонного замовлення для потреб Української Армії у забезпеченні новітніх зразків озброєння та підвищення обороноздатності України, підкреслили в партії.

 «УДАР Віталія Кличка» вважає, що державна оборонна стратегія має, у першу чергу, фокусуватися не на кількісному збільшенні ЗСУ, а на якісному перетворенні армії. А для цього необхідно провести комплексну реформу державного «Укроборонпрому» та модернізацію вітчизняного ВПК. Також треба створити Оборонний фонд, який би гарантовано наповнювався з бюджету згідно з вимогами НАТО до бюджетів розвитку. Водночас до цього Фонду має спрямовуватися 100% коштів від експорту військової техніки та озброєння, що виробляється в Україні. Кошти цього Фонду можуть використовуватися виключно на якісне переозброєння ЗСУ.

– Найкраще привітання наших захисників-військових – це побудова армії, забезпеченої сучасними зразками озброєння та техніки, резюмували в «УДАРі Віталія Кличка». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #армія, #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #удар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: