У тернополянки аферист викрав з банківських карток 41 тисячу гривень

06.12.2021 22:08   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Зловмисник спочатку заблокував мобільний номер жительки Тернополя, а потім зняв гроші з двох її банківських карток. Співробітники Тернопільського районного управління поліції  встановлюють обставини шахрайства.

За словами потерпілої, в обідню пору до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником компанії мобільного зв’язку. Він повідомив, що жінці потрібно провести деякі операції з її сім-карткою та попросив повідомити йому  код з смс-повідомлення, яке прийде їй на мобільний. Після того, як код було надано, тернополянка залишилась без телефонного зв’язку. В подальшому із зарплатної та кредитної  картки потерпілої зникли усі кошти – 41 000 гривень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають: не спілкуйтеся з незнайомцями по телефону і не розголошуйте жодних даних, які надходять у вигляді смс-повідомлень.  Якщо ви виявили, що ваша карта більше не активна, то це перший сигнал про те, що нею могли скористатися зловмисники. Зверніться  в сервісний центр і «прив’яжіть» свою сім-картку до паспорта. Тоді відновити її можна буде лише особисто, прийшовши з документами. В будь-яких ситуаціях зберігайте пильність та дотримуйтесь заходів безпеки, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі