«Політика економічного націоналізму – шлях до побудови успішної країни», – Михайло Головко під час ІІІ Форуму індустріальних парків

06.12.2021 16:02   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
У Києві днями відбувся III Форум індустріальних парків, до участі в якому долучився голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
Політик виступив під час панельної дискусії «Рестарт індустріальних парків в Україні. Чи стане 2022 рік переломним?».

Голова Тернопільської обласної ради наголосив на важливості залучення капіталу в Україну.

– Як депутат двох попередніх скликань, я працював в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики й ініціював ухвалення законопроектів, які б сприяли залученню  інвестицій у нашу державу. Сьогодні ми бачимо, що країни, які сповідують розвиток та політику економічного націоналізму, залучають інвестиції. Вони створюють робочі місця, виробляють продукцію з високою доданою вартістю і борються за капітал, конкурують між собою. Біля нас дуже багато сусідів, які створюють індустріальні парки, – Угорщина, Словаччина, Румунія і Польща. Ми розуміємо, що суттєво програємо і відстаємо. І це відбувається не  лише тому, що в нас немає змоги, бажання або можливості. Навпаки – все в нас є, – говорить Михайло Головко.

Політик розповів про взаємодію з іноземними інвесторами на рівні областей.

– Громади та Тернопільська обласна рада, яку я представляю, вже працюють з бізнесом та йдуть йому назустріч. Ми готові допомагати для того, щоб вони вкладали інвестиції, будували виробництво та створювали робочі місця. Та сама позиція в ОТГ. Сьогодні офіційно 10 з 55 громад виділили землю під індустріальні парки, – зазначив Михайло Головко.

Голова Тернопільської обласної ради наголосив на важливості сприяння держави  в залученні іноземного капіталу.

– Держава має вкладати та створити умови. На рівні податкового законодавства варто як мінімум на 10 років скасувати податок на прибуток і ліквідувати мито на імпортне обладнання. Ми маємо стати привабливішими та конкурентно спроможними. Уряд і парламент повинні об’єднатися, ухвалити необхідні закони та впроваджувати політику економічного націоналізму. Без цього ми не побудуємо успішної країни, – додає Михайло Головко. – Наше завдання  розповісти, що в Україну можна заходити та працювати. Залучаючи інвестора, ми повинні показати, що готові виділити земельну ділянку для того, аби тут створювали робочі місця і українці не виїжджали на заробітки. Щоб врешті-решт довести, що ми можемо виробляти високі технології, продукцію і йти з нею в світ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі