У Львові, після санкцій проти Будинку вчених за «голодну тусу», раптово помер його директор

03.12.2021 12:33   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У п’ятницю вранці, 3 грудня, у Львівській міськраді раптово помер 75-річний директор львівського Будинку вчених Роман Славітич, який прийшов з візитом до заступника мера Андрія Москаленка. Нещодавно Будинок вчених опинився в епіцентрі скандалу через скандальну вечірку блогерів у День пам'яті жертв Голодоморів. Наступного ж дня міська влада заборонила роботу Будинку вчених на невизначений термін, а поліція почала розслідування.

Читайте також

У Тернополі не стало старійшини Ротарі клубу Тернопіль сіті
Німий біль і спустошеність: у Тернополі не стало відомого хірурга
У Тернополі помер начальник управління з надзвичайних ситуацій

«Сьогодні зранку в приміщенні міської ради стало погано Роману Славітичу. За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години часу боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось», – повідомили в прес-службі мерії, інформує Захід.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що близько 8:00 ранку Роман Славітич прийшов до нього на зустріч, про яку сам попросив напередодні. Його провели у кабінет, де йому стало зле, він знепритомнів. Співробітники міськради одразу викликали «швидку» і почали надавати першу допомогу, однак Роман Славітич помер.

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розповіли ZAXID.NET, що реанімаційні заходи тривали близько години, на місці працювали одразу кілька бригад «швидкої». За попередніми висновками, Роман Славітич помер від серцевого нападу.

Львівська міськрада висловила уже співчуття рідним та близьким Романа Славітича.

Нагадаємо, що цього тижня львівський Будинок вчених опинився в центрі публічного скандалу через вечірку інста-блогерів у День пам'яті жертв Голодоморів. Тоді адміністрація Будинку вчених, зокрема, Роман Славітич, заявили про обман з боку організаторів вечірки, які замість світкування звичайного дня народження на 40 осіб влаштували еротичну вечірку на 100 людей у стилі БДСМ із залученням сторонніх артистів.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі