З початку року на Тернопільщині у популярних соціальних мережах нейтралізовано 14 ворожих спільнот

Опубліковано:
2 Грудня, 2021
Співробітники Управління СБ України в Тернопільській області системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності спецслужб РФ проти України.

Читайте також

Служба безпеки України провела у Тернополі чергові тактико-спеціальні антитерористичні навчання
За матеріалами СБУ перед судом постануть організатори міжрегіонального наркоугруповання
З початку року кібердепартамент СБУ ліквідував 65-тисячну «армію ботів» у соціальних мережах


Як повідомив речник СБУ в Тернопільскій області Петро Королюк, з початку року у популярних соціальних мережах нейтралізовано 14 ворожих спільнот, у яких поширювався антиукраїнський деструктивний контент.
 
За завданням своїх «кураторів», зловмисники проводили інформаційні диверсії для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні. Для цього вони поширювали в соцмережах заклики щодо порушення громадського порядку, дій екстремістського характеру, а також намагалися спровокувати паніку пересічних громадян. Також, адміністратори спільнот популяризували через інтернет незаконні збройні формування так званих «Л/ДНР».
 
Крім того, за цей період співробітники СБУ блокували 26 кібератак на інформаційні системи держустанов регіону та запобігли 9 кіберінцидентам.
 
Загалом за матеріалами УСБУ протягом року органами досудового розслідування зареєстровано 17 кримінальних проваджень щодо фактів порушення законодавства у сфері захисту інформаційного та кіберпростору.
 
За всіма фактами вчинення злочинів проти державної безпеки України тривають заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності винних осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #СБУ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: