Що робити українцям щоб не втратити державу на черговому повороті історії?

Опубліковано:
1 Грудня, 2021

Після останніх подій з цінами на газовому ринку Захід зрозумів, що помилився, дозволивши добудувати північний потік 2. Путін швидко скористався темою газу як зброєю, про що Україна попереджала, але її не слухали. Західні політики сподівались зняти напругу в стосунках США та Німеччини, розраховували, що поступки допоможуть задобрити агресора. Але вийшло навпаки, РФ одразу перейшла до гібридних операцій з мігрантами на кордоні Польщі та Литви, використовуючи Білорусь як плацдарм для своєї операції.

Читайте також

Росія використовує РПЦ в інформаційній війні проти України, – Лапутіна
Лорак пояснила, чому перестала виступати в Україні
Російський клуб може відмовитись від послуг скандального ексфутболіста збірної України

Як наслідок, МВФ видав в прискореному порядку видав транш кредиту Україні розміром у 700 мільйонів доларів. Очевидно, що Захід вирішив не залишати Україну на самоті з загрозою російської агресії. Це й не дивно, бо друг Путіна Патрушев прогнозує, що у нашій державі «спалахне», а прессекретар російського президента Пєсков називає кращими гарантіями безпеки України виконання Мінських домовленостей, які сама Росія виконувати намірів не має.

Росія ніколи не скупилася на підкуп біомаси, що живе одним днем і думає спинним мозком. Прикро те, що цього разу для України не залишається жодних шансів в разі поглинання Росією. Нашу державу намагаються скинути в прірву, а ті, хто сподівався її захопити за допомогою Януковича, тепер вирішили більше нікого в полон не брати. Просто знищити фізично. А територію і майно розділити з сусідами. Іншого вирішення українського питання ані Кремль, ані його агенти в Україні не мають.

Єдиний вихід полягає в негайному пошуку і напрацюванні точок згоди серед небайдужих і патріотичних громадян. Час починати розгрібати стіни зі сміття у стосунках і зосереджуватися на головному, що нас об’єднує. Посваритися ще не раз встигнемо, це ж не проблема.

А те, що в нас відбувається сьогодні в медійній сфері, називається демократія. Бо абсолютний спокій всередині країни буває тільки в диктатурах. Якщо існує свобода слова, то вона така всюди – зі скандалами, зі звинуваченнями, з підкупами, з помилками та трагедіями – і в ЄС, і в США. Американські історики вважають, що більшість з їх президентів, насправді не сильно розбиралися в нюансах, наприклад, зовнішньої політики або юриспруденції, формували свої адмінстрації зі шкільних або студентських товаришів, з партнерів по бізнесу.

І всі, абсолютно всі, були популістами.

Головне, що при цьому і в них, і в нас працює свобода слова – в широкому сенсі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агресор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: