На початку листопада 2021 року за пошуком роботи до обласної служби зайнятості звернулися  7100 безробітних. Із них 63,8% – жінки, 27,1% – люди віком до 35 років. Більше половини пошуковців роботи – це жителі сільської місцевості, 32% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні. 160 осіб, які звернулися за працевлаштуванням – це демобілізовані учасники АТО.

«За 10 місяців цього року в місцевих центрах служби зайнятості Тернопільщини соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися 34.8 тис. осіб, з них 27,4 тис. були визнані безробітними через відсутність прийнятних пропозицій роботи (торік – на 2,2% менше). Порівняно з таким же періодом минулого року, на 35,2% зменшилася потреба в робочій силі. Служба зайнятості області оперувала інформацією про наявність 13465 вільних робочих місць, з них 5,4% із заробітною платою вищою від середньої по області, 47,9% – з мінімальною заробітною платою», – розповідає директор обласної служби зайнятості Василь Олещук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: