Лауреатами «Волинського кобзарика» стали юні тернопільські бандуристки

Опубліковано:
29 Листопада, 2021

Будь-яке мистецтво, чи то мистецтво слова, чи то мистецтво живопису, чи – музики, має бути для людини духовним світочем, творчою наснагою, повсякчасним світлоносним опертям. Якщо так воно є, то тоді людина, яка живиться саме таким мистецтвом, ніколи не потрапить на дорогу невігластва, ніколи не зіб’ється із обраного шляху праведності, доброчинства і доброзичливості.

Духовним осердям українства завжди було кобзарство. Зокрема мистецтво гри і співу на бандурі. Бандура – автентичний і неповторний музичний народний інструмент. Приємно відзначити, що учні тернопільської  викладачки Лариси Атаманчук неодноразово ставали переможцями найрізноманітніших, як Всеукраїнських так і Міжнародних конкурсів. І ось нова перемога. Про це вона повідомила в себе на сторінці у ФБ: «30 жовтня 2021 року у Луцьку відбувся ювілейний Х Міжнародний конкурс юних бандуристів «Волинський кобзарик». У ньому взяли участь понад 200 бандуристів з України, Польщі, Італії, Швеції та Канади. Це надзвичайна подія у житті бандуристів, яку всі ми з нетерпінням очікуємо кожні 2 роки. Про статус конкурсу красномовно говорить склад високоповажного журі. Це бандурний цвіт зі всієї України – Володимир Єсипок (Київ), Валентина Пилипчук (Луцьк), Ольга Беженар (Запоріжжя), Надія Брояко (Київ), Дмитро Губ’як (Тернопіль), Любов Мандзюк (Харків), Ніна Морозевич (Одеса), Людмила Посікіра (Львів), Наталія Турко (Рівне) та Віктор Мішалов (Торонто, Канада). Щиро дякуємо незмінному організатору цього конкурсу пані Валентині Пилипчук за його проведення та членам журі за високу оцінку наших конкурсантів!».

Серед переможців троє її учениць – Олеся Гаврилюк, Юля Рольська та Христинка Романюк. У номінації бандурист-інструменталіст, вікова категорія 12 – 14 років (41 учасник): Олеся Гаврилюк – диплом лауреата І ступеня. У номінації бандурист-інструменталіст, вікова категорія 8 – 12 років (37 учасників): Юлія Рольська – диплом лауреата І ступеня, Христина Романюк – диплом лауреата ІІ ступеня.

рв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кобзарі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: