Не стало заштатного клірика Тернопільської єпархії отця Романа Кодлюка.

26.11.2021 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Відійшов у вічність заштатний клірик Тернопільської єпархії отець Роман Кодлюк.

Про це повідомляє Тернопільська єпархія Православної Церкви України.

“З глибоким сумом повідомляємо, що 26 листопада 2021 року на 82-му році життя відійшов до Господа заштатний клірик Тернопільської єпархії отець Роман Кодлюк.

Від духовенства та вірних Тернопільської єпархії висловлюємо щирі співчуття родині спочилого.

Хай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого митрофорного протоієрея Романа, де всі святі спочивають!

Панахида за спочилим відбудеться у п’ятницю, 26 листопада, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Збаражі. Початок о 19:00. Чин похорону – у суботу, 27 листопада, о 9:00 у тому ж храмі.

Біографічна довідка. Отець Роман Кодлюк народився 26 січня 1940 року у Збаражі Тернопільської області. Духовну освіту здобув при Свято-Троїцькому соборі Чернігова.У вересні 1989 року архієпископом Чернігівським і Ніжинським Антонієм був рукоположений в сан диякона, а згодом – у сан священника.

Душпастирське служіння розпочав на Чернігівщині. Через кілька місяців архієпископ Тернопільський і Кременецький Лазар призначив отця Романа настоятелем Свято-Воздвиженської парафії у Чеснівському Раковці. Згодом йому доручили обслуговувати парафію Святої Трійці у Малому Раковці.

Останні роки перебував на спокої”, — йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі