Програма Президента «Велика реставрація»: на якому етапі реконструкція Чортківського замку?

25.11.2021 20:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У рамках програми Президента «Велика реставрація» відновлюють Чортківський замок. Реставраційні роботи тривають із літа.

Як розповідає генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура, уже відновлено стіни першого і другого поверхів, склепіння, а також 1600 кв.м кладки.

«За місяць ми повинні встановити дах. Накриття об'єкту черепицею дасть можливість надалі пристосовувати приміщення палацу не лише для відкриття музею, а й туристичного арт-кафе, галереї. Це дасть нове життя замку. І до 500-річчя Чорткова ми покажемо, що програма Президента «Велика реставрація» - діє!», - каже Анатолій Маціпура.

Чортківський замок увійшов у сотню історичних пам’яток України, які відремонтують коштом державного бюджету. Для реалізації проєкту «Ліквідація аварійного стану (влаштування консерваційного даху) замку, пам'ятки архітектури національного значення XVII ст. ох, №686 вул. Замкова, 1 м. Чортків, Тернопільська область» виділили 17,5 млн грн бюджетних коштів

У рамках програми «Велика реставрація» на Тернопільщині відновлять також такі історичні об'єкти: Ратушу на площі Ринок і адміністративний будинок по вул. Шевченка «Рідна школа» в Бережанах та Збаразький замок.

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі