Аферисти, шахраї та конспірологи. Хто очолює антивакцинаторський рух в Україні та на Тернопільщині?

Опубліковано:
25 Листопада, 2021

Події останніх днів привернули увагу до руху так званих антивакцинаторів, які активно висловлюють свою позицію на протестах, що проходили в Києві у листопаді. Після акцій у багатьох активістів Служба безпеки Україна провела обшуки, звинувачуючи в замаху на повалення конституційного ладу за замовленням РФ. Самі антивакцинатори називають дії спецслужби результатом замовлених владою переслідувань, позиціонуючи себе ледь не новими політичними лідерами. Хто ж вони такі і чи дійсно заслуговують на звання народних лідерів?
У Facebook можна часто натрапити на рекламу пабліку Stop Fake Pandemiс. Його адміном є антивакцинатор Сергій Мікітен. Він сповідує ведизм, вірить у палеоконтакти (що прибульці відвідували предків у старовину та дали їм таємні знання), вважає, що вакцинація – це спосіб «очистити суспільство від старих, хворих і дурних», а також збирає донати та продає антикоронавірусний мерч.
Не менш веселим є youtube-канал нещодавно затриманого Службою безпеки України лідера антивакцинаторів Остапа Стахіва. Там відбувається повне пекло та Ізраїль. Наприклад, в одному з відео зі Львова Остап та колеги вимірюють електромагнітне випромінювання в центрі Львова й зазначають, що рівень дуже високий, у людей «плавляться мізки». Остап також любить знімати пусті поліклініки у вихідні й казати, що «це так звані переповнені лікарні для хворих на коронавірус».
Сам Стахів пройшов довгий шлях від дрібного політичного афериста до лідера всіх антивакцинаторів України і завершив його на лаві підсудних.
Свій осередок стахівці мають і на Тернопільщині. За даними місцевих журналістів його керівник Ігор Таловов теж не може похвалитись бездоганною репутацією. Навряд такий контингент претендувати на місце нових політичних лідерів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #антивакцинатори, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: