Помер колишній міський голова Тернополя Богдан Левків.

Опубліковано:
25 Листопада, 2021

Помер колишній міський голова Тернополя Богдан Левків. Співчуття з приводу смерті Богдана Євгеновича розмістив на сайті міської ради нинішній мер Тернополя Сергій Надал.

 

“Відійшов у вічність громадсько-політичний діяч, господарник, колишній міський голова Тернополя Богдан Левків. Бог дійсно забирає найкращих. Богдан Євгенович був одним з лідерів боротьби за незалежність у 80-х початку 90-х років 20 століття на Тернопіллі. Він показував приклад та надихав молодь, як треба любити Україну. Любити не на теплих кухнях та диванах, а у постійній боротьбу з кривавою більшовицькою системою. Богдан Левків був справжнім патріотом України, одним з тих, кому ми завдячуємо українською незалежністю.

…Кожен тернополянин підтвердить істину: «Для Богдана Левківа Тернопіль був понад усе». Він жив і працював для Тернополя. Все своє життя поклав на те, щоб зробити наше місто і суспільство кращим.

Сьогодні Тернопіль у скорботі. Сьогодні Україна оплакує Богдана Левківа. Спіть спокійно Богдане Євгеновичу! Співчуття рідним та близьким!”, — йдеться у тексті.

Богдан Левків народився 22 лютого 1950 р. у Тернополі. Працював головним інженером, начальником виробнично-технічого відділу обласного побутового управління (1973—1987); начальником відділу з якості Центру стандартизації і метрології (1987—1990); інструктором організаційно-інструктурського відділу, головним інспектором контролю за дотриманням цін і правил торгівлі міськвиконкому (1990—1991); директором ТОВ «Ремвзуття» (1991—1998). 

З 1998 до 2002 рр. був секретарем Тернопільської міськради, а у квітні 2002 р. був обраний міським головою Тернополя і очолював місто до 2006 р.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богдан Левків, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: