«Мусимо не кивати головами, а самостійно дбати про енергетичну безпеку», – Михайло Головко

Опубліковано:
23 Листопада, 2021
Одним з ключових для України наразі є питання енергетичної безпеки.
 
Таку позицію висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко в ефірі програми «Говорить Великий Львів».

 – ВО «Свобода» не один рік наголошувала, що мали б використовувати диверсифікацію постачання енергоресурсів. В першу чергу, розроблення власних шельф в Чорному Морі, збільшення видобутку власного газу та запровадження політики ефективності зменшення споживання газу. Ми бачимо, що за 8 років цього не було зроблено, – зазначає Михайло Головко. – Сьогодні я повністю підтверджую, що влада провалила підготовку до опалювального сезону. Тобто в нас реально є 18 млрд. кубометрів газу. З них 4 млрд – технічний газ, який апріорі ніхто не буде діставати, ще частина – приватний газ. Відповідно, як мінімум більше 10 млрд. кубометрів нам не вистачає для проведення опалювального сезону. Але це стосується не тільки газу. В нас не вистачає також 1,8 мільйонів тонн вугілля.

Політик зазначає, що питання енергонезалежності країни зараз має бути одним з пріоритетних.

– Сьогодні Росія блокує постачання вугілля з Казахстану до України. І вона буде це робити тому, що ворог не бачить сенсу існування нашої держави.  Залишитися може хтось один – Україна чи Російська Федерація. Іншого варіанту немає. Ми не можемо існувати, як дві взаємовиключні ідеології. Тож сьогодні маємо розуміти, що на нас буде тиск. Однак мусимо не просто сидіти, киваючи головами, а власноруч дбати про власну енергетичну безпеку. Покарати за бездіяльність чиновників теперішніх та попередніх, які нічого не робили, а лише пускали нам туман в очі, – підкреслив Михайло Головко.

 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: