22 листопада жителям Чорткова покажуть фільм про їх краянку – зв’язкову УПА Марію Штепу

Опубліковано:
22 Листопада, 2021

22 листопада у Чорткові покажуть фільм про зв’язкову УПА Марію Штепу. Фільм транслюватимуть у Центрі культурних послуг імені Катерини Рубчакової. Прийти на перегляд фільму можна, за попереднім зголошенням та за умов дотримання протиепідемічних заходів. Додаткову інформацію можна отримати за номером телефону:  +380674969780. Про це повідомляють у Чортківській міській раді.

В основі національного фільму «Марія» режисерки Марії Яремчук – розповідь про життя ветеранки УПА – мешканки Чорткова Марії Штепи. У Дуже юною дівчиною вона стала зв’язковою підпілля і виконувала завдання. Пізніше потрапила до рук НКВС, зазнала катувань і її відправили у табори на 10 років. Весь цей час вона згадувала і записувала історії побратимів та інших в’язнів-повстанців. А після заслання повернулася до рідного міста.

Марія Штепа до кінця життя мешкала у тому будинку, де раніше пройшла всі кола пекла – у притулку «Карітасу», де колись знаходилась в’язниця НКВС. Марія Штепа стала письменницею, щоб зберегти і передати пам’ять про всіх, хто віддав життя за волю України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: