Молодь з Чортківської громади долучилися до Всеукраїнського проєкту «Зміни для тебе»

Опубліковано:
21 Листопада, 2021

Молодь Чортківської громади бере участь у молодіжному проєкті «Зміни для тебе» #Changes4U. Це проєкт, який реалізує Асоціація відкритих міст, щоб активізувати юних жителів невеликих громад, дати їм знання та вміння, які потрібні, щоб стати лідерами молодіжного руху і генераторами ідей. Ініціатори проєкту вважають, що активна молодь – рушійна сила у розвитку кожного села, міста, громади. 

До цього проєкту долучилися жителі громад з усієї України віком 15-20 років. 

«До команди Чортківської громади входять Каріна Білецька, Катерина Наконечна, Назарій Бабин, Уляна Нікітіна, Оля Козлінська, Аліна Хомишин, Віталіна Тарасенко, Роксолана Нога, Надія Токар», – розповідають у Чортківській міські раді. 

Проєкт складається з кількох етапів. На першому етапі проводитимуть онлайн-тренінги, під час яких молодь можна буде почути про структуру влади в Україні та основи місцевого самоврядування, молодіжну політику та її роль в місцевому самоврядуванні, про цифровий розвиток громад за допомогою інструментів civictech та Платформиелектронноїдемократії, основи проєктного менеджменту та адвокасі. Під час другого етапу створюватимуть молодіжні ради у громадах, які цього потребують. На третьому – учасники проведуть адвокаційні кампанії для вирішення місцевих проблем, щоб наочно спробувати, як працюють усі вивчені інструменти та методи.

Підсумовуватимуть результати дії проєкту на молодіжному онлайн-форумі «Зміни для тебе». Учасники розкажуть про свої напрацювання, а експерти допоможуть визначитися, у яких напрямках далі розвиватися і які є   можливості для формування молодіжної політики у громадах.

Проєкт «Зміни для тебе» #Changes4U реалізовують в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: