Старі фотографії замків завжди викликають неабиякий інтерес в читачів. «Новини Тернопільщини» активно публікують старі фото замків Поділля, які раніше були невідомі. В сьогоднішній добірці фото 1900 року. На них можна побачити Токівський замок.

Якщо ви не знали, то хочемо розповісти, що Токівський замок був збудований наприкінці XVI століття брацлавським воєводою Янушем Збаразьким.

Читайте також

Як виглядало селище Козова 100 років тому (РЕТРОФОТО)
Недільний ринок у Почаєві 130 років тому (РЕТРОФОТО)
Фоторепортаж з вулиць Заліщиків початку 1930-их років
В архівах знайдені фото села Завалів початку ХХ століття

В 1648 році Токівський замок захопило козацьке військо, а в 1675 році його зруйнували турки. Відбудували замок лише в XVIII столітті.

З часом дві вежі й значну частину мурів поступово розібрали на господарські потреби. Проте східну башту до основи розібрали під час Першої світової війни, а західну вже в 1950-х роках.

Станом на сьогодні збереглися руїни п’ятикутної вежі й частина фортечного муру.

Раніше ці кадри 1900 р. не були відомі. В описі до фото вказано, що авторами фото є брати Мокловські. Зараз фото зберігаються в приватній колекції.

В одній із попередніх публікацій «Новини Тернопільщини» вже знайомили своїх читачів із ретро фото Токівського замку у 1905 році:

Джерело фото: awers-rewers.pl/

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: