Смерть від голоду трьох жінок у Тернополі: принесли себе в жертву секті?

Опубліковано:
18 Листопада, 2021
Наприкінці жовтня Тернопіль та Україну шокувала новина, коли у власній квартирі в файному місті на вулиці Братів Бойчук 9, кв. 29 було знайдено трупи – 78-річної матері та її 50-річної дочки, друга 55-річна дочка лежала поряд з родичками та ще дихала. 

 

Тоді основну причину смерті трьох жінок називали – голод та спрагу.

Та, сусіди стверджують, що тернополянок погубив не голод, адже в квартирі знайшли 13 тисяч гривень, а секта. Про це в сюжеті “Надзвичайних новин.

“Вони якоїсь віри були. Тому що я чула не раз, приходила субота – вони там співали завжди. Там сходились. Але це було вже давніше, не зараз було вже, – пригадує Марія Іванівна, сусідка померлих.

Рідні загиблих про участь у секті не заперечують, але відмовляються давати коментарі, натомість сусіди розповіли, що жінки були в секті Мунтяна, і не померли з голоду, а так би мовити пожертували себою заради цієї віри.

“Вони зв’язалися з тим Мунтяном. Тут живе близька родина і сестра одна, друга, і вони затягали їх до себе, до тої віри. Але ніхто із родини не хотів туди іти, бо вони знали, що це за віра, і який результат може бути. Тому що він зомбував усіх, – каже Марія Яриняк, яка знала сім’ю загиблих.

Тепер сусіди точно впевнені, троє жінок не просто померли з голоду, а цілеспрямовано принесли себе в жертву. До цього, начебто, вони ретельно готувалися. Старша донька звільнилася з роботи, потім вони винесли з квартири всю їжу – у хаті знайшли з продуктів тільки одну пляшку олії,  зачинилися і тихо чекали на смерть.

“Там знайшли 13 тисяч. Очевидно, вони думали помирати, але залишили тих 13 тисяч, щоб їх похоронили. Це було конкретно сплановано, що вони мають віддати себе Богові. Ніхто їх не зачіпав, не бив, нічого. Це в їх свідомості заклалося те, що їм потрібно померти для Бога”, – відзначає Марія Яриняк.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 

Усі, хто знав померлих жінок, сподіваються, що поліцейські покарають організаторів небезпечної секти.

До слова, духовний центр «Відродження» — українська сектантська організація, заснована аферистом Володимиром Мунтяном 1997 року після виходу з тюрми.

Частково заборонена, зокрема у Львові.

Налічує 320 філій в Україні, Росії та Білорусі. Організація називає себе церквою харизматичного руху.Переважно діє в Україні, а також у країнах СНД.

Детальніше у сюжеті “Надзвичайних новин”.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #померли від голоду, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: