На Тернопіллі від початку року в ДТП загинули 66 людей

16.11.2021 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Станом на 15 листопада співробітники груп реагування територіальних підрозділів поліції області оформили 72 325 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, нехтування правилами дорожнього руху пішоходами.

Цьогоріч на дорогах краю трапилося 2 373 аварії. З них 543 – з потерпілими, в яких 66 людей загинули та 577 отримали травми. 128 автопригод вчинили особи, які сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. Як наслідок, з їх вини загинули 4 людей та 36 зазнали різних тілесних ушкоджень. Загалом з початку року поліцейські виявили 1 510 водіїв напідпитку.

Остання резонансна смертельна ДТП за участю нетверезого кермувальника трапилася 8 листопада у селі Шибалин Тернопільського району. У ній загинули подружжя тернополян, сиротами залишилися двоє дітей. У крові водія-порушника виявили 1,3 проміле алкоголю. Це в понад 6 разів перевищує допустиму норму. На цій ділянці дороги поліцейські  посилили заходи безпеки, зокрема там цілодобово чергує додатковий патрульний наряд.

Читайте також

Водія, який вчинив ДТП у Монастириськах, шукає поліція
У Монастириськах водія з понівеченого автомобіля діставали рятувальники (ФОТО)
Збирають кошти для родини Алли і Володимира Подоляків, які загинули в страшній аварії в Шабалині

Як розповідає заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський, правоохоронці постійно проводять відпрацювання аварійно-небезпечних ділянок доріг та місць посиленої концентрації ДТП з метою стабілізації ситуації, усунення причин і умов виникнення аварій.

Співробітники груп реагування  спільно з патрульними періодично перевіряють стан експлуатаційного утримання доріг як державного, так і місцевого значення, вулиць та залізничних переїздів. Виявлені недоліки інспектори фіксують та направляють у відповідні служби для вжиття заходів щодо їх ліквідації.

Поліцейські закликають всіх учасників дорожнього руху до відповідального ставлення один до одного, дотримання швидкісного режиму, безпечної дистанції! Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі