У Чортківській центральній міській лікарні три дні не було кисню

Опубліковано:
15 Листопада, 2021

У Чортківській центральній міській лікарні з багатьох причин склалася непроста ситуація з забезпеченням киснем. Дійшло того, що кілька днів рідкого кисню там взагалі не було в бочках.

Довелося їздити на дозаправку в Тернопіль і Чернівці. Про це пишуть на сайті Чортківської міської ради.

«Протягом жовтня у Чортківській центральній міській лікарні на лікування пацієнтів із діагностованим коронавірусом витратили 37 669 метрів кубічних рідкого кисню із бочок (це понад 43 тонни!) та ще 1 569 кисневих балонів. На придбання критично необхідного для хворих кисню лікарня витратила 1 529 405 гривень  

Загалом у два відділення Чортківської лікарні у жовтні поступило 217 хворих на ковід, з них виписали з одужанням – 170 , а померло 35.

Інфекційне та перепрофільоване під ковідне кардіологічне відділення за добу витрачають близько двох тонн рідкого кисню, коли він є. Коли немає – переходять на кисневі балони, їх за добу потрібно близько 200. У «інфекції» за годину витрачають у середньому чотири балони, у кардіологічному відділенні – 2,5. Тут лікують хворих із дещо легшим перебігом хвороби.

Ситуація із киснем у Чортківській лікарні залишається напруженою. По-перше, його споживання зростає у зв’язку з більшою агресивністю нового штаму ковіду. По-друге, на Львівському хімічному заводі, який є чи не єдиним в Україні виробником медичного кисню у великих обсягах, дедалі частіше трапляються поломки. Тож голова ОДА Володимир Труш, міські голови Тернопільщини, головні лікарі «ковідних» лікарень спільно чи не цілодобово шукають інші джерела постачання кисню.

До слова, протягом трьох останніх діб, коли рідкого кисню у бочках не було взагалі, працівники Чортківської міської ради, представники депутатського корпусу, робітники комунальних підприємств громади вантажили порожні балони та возили на заправку у Тернопіль та Чернівці. Перший рейс – о 3 ночі, потім протягом доби – ще два рази. Щоразу по 60 балонів, яких вистачає на 9 годин…

Долучились до порятунку людських життів, коли час йде на хвилини, аграрії нашого краю – Василь Вислоцький (ПСП «Ягільниця-В»), Євген Шкабар (ПАП «Паросток»), Григорій Данилишин (ПАП «Добробут»). Саме їхніми вантажними автомобілями возять на заправку десятки кисневих балонів, кожен вагою більше сотні кілограм. Також автомобілі неодноразово давали директор Чортківського фахового медичного коледжу Любомир Білик та начальник КП «Благоустрій» Віктор Голубець.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько від імені жителів усієї громади дякує лікарям та усім медичним працівникам за титанічну працю та вкотре нагадує, що лише масова вакцинація допоможе лікарям рятувати людські життя у боротьбі проти пандемії», — йдеться у інформації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кисень, #лікарні, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: