Історія тернопільської вулиці Соломії Крушельницької у програмі «Тернопіль в деталях»

Опубліковано:
15 Листопада, 2021

Вулиця Соломії Крушельницької — одна з найменших у Тернополі, але має свою багату історію. Сьогодні тут розміщені будівлі облдержадміністрації, відразу кілька бізнес-центрів та розважальних закладів, а ще не так давно вуличка була практично сільською — власники одноповерхових будинків тримали свіні, кури та качки.

У ХІХ та на початку ХХ ст. ця центральна вуличка, попри затишок, не мала такої популярності у тернополян, як, наприклад, та ж “стометрівка” (де нині бульвар Т. Шевченка). Там прогулювалися парочки, які не бажали афішувати свої стосунки, а також можна було знайти “дівчат у футерках” — місцевих повій у яскравому одязі.

Часом вулицею йшла висока вода, яка піднімалася по вікна будинків — розливалася річка Рудка.

А про те що сталося із мешканцями заваленого будинку, куди подівся відомий тернопільський священник, про будинок, в якому завжди лунала музика і підприємство, яке прославило Тернопіль на всю округу, дивіться у випуску програми «Тернопіль в деталях».  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вулиця Соломії Крушельницької, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: