Пощастило дітям – у них добрі перші Вчителі

Опубліковано:
14 Листопада, 2021

Сьогодні живемо в непрості часи: війна відбувається не лише у фізичному вимірі (російсько-українська на Сході нашої країни), а й за конкретну душу кожної людини як в інформаційному просторі, так – і в ментальному. І це ні для кого не секрет. Вибір на кожному кроці. Хтось слухає голос інтуїції (ангельський світ), хтось – розум (матеріальний світ), хтось – серце (найвища Божественна іпостась). Чому розділила «голос інтуїції» і «серце»? Бо не всі мають «вухо», це для прикладу, щоб з першого разу почути і довіритись… А проживати серцем – це вищий рівень, це постійно перебувати на хвилі катарсису. Власне, про що я?

Вчора випадково побачила біля пам’ятника Небесній Сотні гурт жвавих школяриків, які, оточивши вчительку, роззирались довкола… Для них все тут було вперше. Підійшла ближче, бо останнім часом не завжди можна побачити у цьому священному місці дітей, особливо – найменших. Хто їм сьогодні допоможе сформувати духовно-патріотичні світоглядні позиції? Електронні носії? (Не люблю слово «ҐАДжети», особливо перші три його букви). Батьки? Воно то так, але чи всі з них?Так, волею щасливого випадку, познайомилася із другокласниками Тернопільської ЗОШ №14 та їхніми педагогинями Наталією Теслюк та Русланою Бабій.

Цього дня діти побували в обласному краєзнавчому музеї, де змогли наочно ознайомитися з експонатами рослинного та тваринного світу нашого краю. Саме таку тему вивчають у підручнику «Я досліджую світ». Але, як на мене, ці діти отримали набагато більше, ніж очікувалося згідно освітнього курсу. У такий невибагливий (але який важливий!) спосіб вони доторкнулися до вічних непроминальних цінностей та істин. Звісно, їхнє усвідомлення і розуміння прийде згодом, але ж колись це починати треба. Пощастило дітям – у них добрі перші Вчителі.

Фото Валентини Семеняк.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: