Від коронавірусу помер ректор Тернопільського національного технічного університету Петро Ясній

13.11.2021 17:32   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
Відійшов у вічність ректор Тернопільського національного технічного університету, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Петро Володимирович Ясній.
 
Трагічну звістку нашим журналістам телеканалу ІНТБ повідомили працівники навчального закладу.

Зазначимо, Петро Ясній працював ректором з 2007 року.

Як стало відомо "Тернополянам", Петро Ясній перебував у важкому стані в одній з тернопільських лікарень. Там він лікувався від коронавірусу.

Співчуття з приводу смерті ректора висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

"Сьогодні перестало битися серце знаного науковця, патріота, Людини слова, доброго друга та мудрого наставника, чудового сім'янина Петра Володимировича Яснія.

Від себе особисто та від імені всього депутатського корпусу Тернопільської обласної ради висловлюю найщиріші співчуття рідним і близьким Петра Володимировича та всьому педагогічному й студентському колективові Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя.

З 1990-их років Петро Володимирович трудився на освітянській ниві у нашому технічному університеті. З 2007-го очолював вищий навчальний заклад. За час відданої праці під його керівництвом колективу університету вдалося виховати не одне покоління фахових науковців, які прославляють не лише наш край, а й всю Україну. Я спілкувався з Петром Володимировичем особисто, тому знаю, наскільки він переймався долею кожного студента й викладача, піклуючись про них зі справжньою батьківською любов'ю.
Петро Володимирович — член редакційної колегії 3-томного енциклопедичного видання «Тернопільщина. Історія міст і сіл». Він вболівав за розвиток рідного краю та нашої країни, докладаючи максимум зусиль для популяризації України.

Неймовірно тяжко пережити таку втрату кожному з нас. Сьогодні, у цей важкий для рідних і близьких Петра Володимировича час, ми разом з Вами низько схиляємо голову в скорботі.

Вічна пам’ять Великому Українцю Петру Володимировичу Яснію!", — написав голова Тернопільської обласної ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі