У Бережанах планують створити парк і реалізувати проєкт «Місто добра»

Опубліковано:
13 Листопада, 2021

Бережанську міську територіальну громаду представили на Всеукраїнському Форумі «Безпечна громада», який відбувся у Києві. Організували форуму Міністерство внутрішніх справ України та Асоціація Міст України. Представники громади розповіли про своє бачення розвитку міста. Про це у мережі Facebook повідомив заступник міського голови Бережан Володимир Урдейчук.

Читайте також

Новий спорткомплекс у Бережанах — «інвестиційний магніт» Тернопільщини
Бережанську ратушу відреставрують за 25 мільйонів гривень
Для шкіл Бережанської громади придбали сучасне обладнання

«Впродовж 4 листопада 2021 року мав можливість представляти Бережанську міську Захід відкрив Президент України. Надалі виступи мали Міністри, представники Національної поліції, ДСНС, профільних комітетів Верховної ради. Із ключових тез доповідей: Розвиток безпечного середовища через реалізацію проектів «Поліцейський офіцер громади», «Центри безпеки» та протидія насильству в сім’ї : Безпечна інфраструктура досягатиметься шляхом розширення пунктів автофіксації порушень, посилення громадського контролю, перерозподілу коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху до місцевих бюджетів (частка до 30%).

У виступі заступника керівника офісу Президента України Кирила Тимошенка озвучено ідею реалізації у кожному місті проекту із влаштування парку, який би відповідав всім вимогам для безпечного відпочинку.

Особливу увагу на форумі приділено соціальній безпеці жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства чи опинилися в складних життєвих обставинах.

Загалом участь у заході стала цікавою з огляду на можливість співставлення стратегічних цілей держави і кроків, які планується вживати в громаді для вирішення вищеозначених проблем і досягненням безпеки для її мешканців.

Так, зокрема, уже зініційовано та подано відповідні пропозиції до обласної державної адміністрації щодо залучення державних капітальних інвестицій на облаштування паркової зони в мікрорайоні «Східний» нашого міста, а в проекті Бережанського центру надання соціальних послуг передбачено можливість функціонування аналогу Центру «Довіра», або «Міста добра». До слова проект «Місто добра» презентувала на форумі Марта Левченко, засновниця Міжнародного центру для жінок та дітей, який займається проблемами протидії насильству в сім’ї.

Підсумовуючи, варто зазначити, що лише об’єднавши зусилля виконавчої влади і органу місцевого самоврядування, за активної участі інститутів громадянського суспільства ми обов’язково досягнемо безпечного рівня в громадах, а факти домашнього насильства чи скоєння правопорушень будуть зведені нанівець», – пише Володимир Урдейчук.

Фото – Володимир Урдейчук.

null

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: