Віталій Мариновський про рік роботи на посаді керівника Управління Держпраці у Тернопільській області

Опубліковано:
11 Листопада, 2021

«Коли кожен на своєму місці і віддається роботі сповна, тоді усе працює, як злагоджений механізм», – переконаний Віталій Мариновський. 11 листопада минає рік відтоді як він очолив Управління Держпраці у Тернопільській області

– Перший рік роботи, яким він був для Вас?

– Дуже насиченим. Робота в Управлінні Держпраці у Тернопільській області складна, різнопланова й має багато різних напрямків. Радію, що нам вдалося сформувати команду однодумців. Я знаю, що люди, з якими я працюю – справжні фахівці своєї справи. Ми маємо однакове бачення й ставимо відповідні цілі перед собою для покращення роботи Управління. Радію, що колектив поповнився і молодими спеціалістами. Важливо, що є комунікація на різних рівнях та, зокрема, центральним апаратом Держпраці. Якщо виникають якісь проблемні питання, то відразу є можливість їх вирішити.

null

– Робота Управління Держпраці у Тернопільській області тісно пов’язана з роботою органів місцевого самоврядування та представниками обласних державних служб…

– Так. У нас добре налагоджена співпраця з обласною державною адміністрацією, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Я і мої колеги беруть участь у засіданнях, комісіях та робочих групах, які стосуються забезпечення життєдіяльності області у сфері дотримання законодавства про працю та охорону праці. Підписано кілька меморандумів про співпрацю з обласним Фондом соціального страхування, ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області та «Асоціацією платників податків України» у Тернопільській області.

– Яку подію для Управління вважаєте чи не найважливішою в цьому році?

– Мабуть, виїзне засідання колегії Державної служби України з питань праці. У ньому взяли участь заступниця Міністра економіки України, т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко, керівники Департаментів Держпраці, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш, міський голова Тернополя Сергій Надал, представники інших обласних Управлінь Держпраці та місцевого самоврядування. 

null

– Якими досягненнями можете похвалитися?

– Це не мої результати, а наша спільна командна робота. У  2021 році ми провели в області Інспекційну кампанію з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Лише за три місяці роботи в цьому напрямку ми виявили майже півтисячі осіб, які працювали нелегально. Зокрема, легалізовано 6662 працівників із якими, за результатами нашої роботи, були укладені трудові договори. Робота проведена колосальна. Я старався і сам долучитися до рейдів і мав змогу побачити, що діється на підприємствах області.  Прикро, що люди, щоб заробити бодай якусь копійку, нерідко погоджуються працювати нелегально, позбавляючись соціальних гарантій.

Якщо говорити мовою цифр, то впродовж січня-жовтня 2021 року в 187 роботодавців виявлено 659 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин. А це у 3 рази більше, ніж за аналогічний період  минулого року. Управлінням винесено штрафних санкцій на суму майже 3 мільйона гривень.

Інспектори праці здійснили 4134  інформаційних візитів до роботодавців, а це в 7 разів більше ніж перевірок. Тому підкреслю, що основна мета роботи Управління Держпраці у Тернопільській області не карати, а спочатку інформувати, щоби усунути порушення та попередити виробничий травматизм.

null

– Країна другий рік бореться з пандемією коронавірусу. Розкажіть про результати роботи в цьому напрямку?

– У нас є спеціально створена комісія, яка займається розслідуваннями випадків гострих професійних захворювань COVID-19 серед медичних працівників. До її складу входять представники лікувального закладу, фахівець відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Тернопільській області, фахівець Фонду соціального страхування України в Тернопільській області та лікар-епідеміолог.

До Управління надійшло 2791 повідомлення  про інфікування COVID-19 працівників закладів охорони здоров’я нашої області. Серед них – 2751 визнано такими, що підлягають розслідуванню, як  потенційно визначених випадків гострих професійних захворювань. Розслідування завершено на 97 відсотків. Зокрема, 281 випадок визнаний пов’язаним із виробництвом.

null

– Над чим працюєте зараз?

– Пріоритетними напрямками роботи нашого Управління й надалі залишається превентивні заходи та  контрольно-наглядова діяльність щодо дотримання законодавства про працю та охорону праці. Уже складаємо плани перевірок на наступний рік.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мариновський, #начальник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #управління держпраці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: