У Тернополі на вул. Галицькій триває будівництво нової автомобільної дороги (ФОТО)

Опубліковано:
11 Листопада, 2021

Будівництво у Тернополі нового масштабного сучасного об’єкту – дощового колектора на вулиці Галицькій, продовжується. Після завершення цих робіт значно покращиться навколишнє техногенне середовище та відведення дощових і талих вод з території прилеглих мікрорайонів міста.

Читайте також

У Тернополі відкрили кримінальне провадження щодо двох крадіїв
Батьки з Тернополя просять врятувати 10-місячну донечку
На головну роль у кліпі на пісню «Звєзда балєта» Цвіт Кульбаби запросив стриптизерку: гаряче відео

Не менш важливі роботи паралельно ведуться на вул. Галицькій з влаштування нової автомобільної дороги, що уже незабаром сполучатиме вул. Збаразьку з вул. Енергетичною з виїздом на просп. Злуки.

«Оскільки ця дорога проходитиме паралельно до вул. Збаразької, як варіант, вона зможе повністю «взяти на себе» потік легкового транспорту для того, щоб вул. Збаразьку максимально розвантажити і дозволити нею комфортно і без заторів проїжджати громадському транспорту, оскільки вул. Збаразька є важливим транспортним сполученням між різними мікрорайонами міста і нею щодня проїжджає велика кількість тролейбусів та автобусів, а по обидві сторони дороги облаштовано багато зупинок громадського транспорту», – пояснив міський голова Сергій Надал.

На даний час на вул. Галицькій дорожники прокладають дорогу з двома смугами руху загальною шириною 5,75 м.

«На об’єкті завершується влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття і незабаром дорога буде доступною для проїзду автотранспорту. Вже наступного року тут буде влаштовано верхній шар асфальтобетонного покриття, а після дослідження ефективності використання цього нового автомобільного шляху, будемо розглядати варіант розширити проїжджу частину до 11,5 см, влаштувавши ще дві повноцінних смуги для руху, – додає Сергій Надал. – Зараз ці роботи виконати неможливо, тому що поруч ще ведуться роботи з будівництва нового Галицького колектора».

Як додає начальник відділу технагляду Олег Вітик, на колекторі цими днями завершується влаштування напірної каналізації, далі розпочнуться роботи із заміни самопливного колектора від каналізаційної насосної станції. І вже після завершення цих робіт буде відкрито для проїзду легкових автомобілів дорогу від транспортної розв’язки біля двоаркового мосту до вул. Енергетичної і далі до просп. Злуки (біля Фабрики меблів «Нова»).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #галицька, #дорога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: