Жахливі аварії: скільки на дорогах Тернопілля виявили нетверезих водіїв у жовтні?

Опубліковано:
10 Листопада, 2021

Упродовж минулого місяця співробітники поліції оформили 5 078 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

У жовтні на дорогах Тернопільщини трапилося 252 дорожньо-транспортних пригоди. Із них 59 – із постраждалими, в яких 10 людей загинули,  ще 76 – отримали травми. 15 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. 15 аварій трапилося за участю пішоходів.

Серед основних причин ДТП: порушення правил маневрування, перевищення швидкісного режиму та порушення правил проїзду перехресть.

Читайте також

Водія, який вчинив ДТП у Монастириськах, шукає поліція
Збирають кошти для родини Алли і Володимира Подоляків, які загинули в страшній аварії в Шабалині
На Бережанщині затримали п’яного водія, через якого загинули двоє людей

Також у жовтні поліцейські  виявили 138 осіб,  котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нетверезе (у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) керування передбачає:

– штраф 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;
– якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року — штраф 34 000 гривень, або адмінарешт 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого;
– якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за такі дії — штраф 51 000 гривень, або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу.

Правоохоронці звертаються до краян не нехтувати правилами дорожнього руху, аби вберегти своє життя та життя оточуючих, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аварія, #ДТП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: