Тернопільському біатлоністу Дмитру Підручному — 30! Топ-5 найкращих гонок чемпіона

05.11.2021 22:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Три тижні залишається до старту олімпйського біатлонного сезону, і саме в цей період, а точніше 5 листопада, святкує свій день народження Дмитро Підручний. Сьогодні в нього ювілей — 30 років. А чим це не привід згадати найкращі гонки нашого біатлоніста?

Читайте також

Тернополянин Дмитро Підручний виграв гонку переслідування на літньому чемпіонаті Німеччини
Відома спортсменка з Тернополя вийшла заміж
Спортсменка з Тернопільщини здобула «золото» Чемпіонату України з біатлону
  1. Золото чемпіонату світу (10.03.2019 р.). Гонка переслідування в Остерсунді.
    Безумовно зірковий час Дмитра. Ту гонку він ледь не завершив на старті, зробивши два промахи на першій стрільбі. Однак далі помилок вже не було, а ось суперники хибили. А лідер Йоханес-Тінгнес Бьо на останній стрільбі "промазав" аж тричі. Це дозволило Дмитру "викотити" зі стрільбища в 15 секундах перед норвежцем. Та цю перевагу перед реактивним "норгом" потрібно було ще втримати, Дмитро приклав усіх зусиль — норвежець атакував як міг, але на фініші українця і Бьо розділило понад 8 секунд. Дмитро став першим українським чемпіоном світу.
  2. 4 місце на чемпіонаті світу (9.03.2019 р.). Спринт в Остерсунді.
    Уже мало хто пам’ятає, але на "золоту" гонку переслідування Дмитро виходив цілком виклавшись напередодні в спринті. В цій гонці він продемонстрував, що, за умови  з влучної стрільби, є одним з найсильніших біатлоністів світу. У тому спринті він програв лише вищеназваному Бьо, який тоді перебував у фантастичній формі, та кілька секунд російському допінгісту Логінову. А ось за "бронзу" була справжня "заруба" з французом Фійоном-Майє. Перед фінішним колом Підручний програвав 5 секунд, але нав’язав боротьбу швидкісному французу, відігравши чотири. На фініші французьку "бронзу" від дерев’яної медалі Підручного відділили мікроскопічні 0,3 сек. Вони були на ціну нагороди, однак вже наступного дня Підручного чекав значно більший тріумф.
  3. Срібло етапу Кубка світу (7.03.2020 р.). Чоловіча естафета в Нове-Мєсто.
    Дмитро, як це часто буває, був фінішером української чоловічої естафети. Руслан Ткаленко передав йому естафету на 7-ій позиції, а Дмитро трансформував її в срібло. На божевільному фінішному колі українець не зміг дістатися лише до лідерів-норвежців, випередивши Швецію, Росію, Німеччину та Італію.
  4. Срібло етапу Кубка світу (10.03.2018 р.). Змішана естафета в Контіолахті.
    Знову боротьба Дмитра на останньому етапі проти найсильніших біатлоністів світу. Тепер норвежців вдалося випередити, а програв тернополянин 1,5 секунди італійцю Хоферу.
  5. 4 місце на етапі Кубка світу (8.03.2020 р.). Мас-старт у Нове-Мєсто.
    Два промахи на рубежах стоячи відкинули Дмитра у велику групу борців за бронзу,  при цьому норвежець Бьо і француз Жаклен були вже недосяжними. Підручний на фінішному колі обіграв багатьох, але до німця Пфайфера, який взяв бронзу, так і не дотягнувся, програвши йому менше трьох секунд.
    Джерело: Галас

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі