Україну виключать із «зеленого» списку ЄС: чи чекати на тотальне закриття кордонів

Опубліковано:
5 Листопада, 2021

У п’ятницю, 5 листопада, посли Європейського Союзу ухвалили рішення про виключення України із рекомендованого ЄС “зеленого” списку безпечних країн. Воно буде офіційно оформлене наступного тижня.

Про це повідомив у Twitter кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк, посилаючись на власні джерела. Причина такого рішення – стрімке збільшення кількості нових хворих на коронавірус у країні.

Скриншот посту Рікарда Джозвяка у Twitter

Зі свого боку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Twitter, що після виключення із “зеленого” списку ЄС тотального закриття кордонів для нашої країни не буде.

“Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців”, – пояснив він.

Нагадаємо, Україну додали до “зеленого” списку в середині липня.

У разі, якщо Євросоюз ухвалить рішення виключити Україну зі списку COVID-безпечних країн, це не скасує безвіз. Рішення спричинить за собою лише тимчасові обмеження на туристичні поїздки для протидії поширенню коронавірусу.

Його можуть переглянути під час наступного оновлення списку в разі, якщо епідемічна ситуація в нашій країні покращиться.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #європа, #кордон, #коронавірус, #Україна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: