Смачних овочевих страв – безліч, але не всі вони швидкі у приготуванні. Відомий український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами чудовим рецептом закуски із солодкого перцю.
Для тих, у кого часу завжди обмаль, ця страва – просто знахідка. Перець, запечений у духовці з ароматними травами, виходить нереально смачним!
Отож, не гайте часу. Мерщій готувати смачну італійську закуску разом із нами!
Дуже смачно робити брускети з таким перцем, або можна його використовувати у салати чи основні страви, як додатковий гарнір, – радить Володимир Ярославський.
Рецепт солодких перців по-італійськи
Час: 30 – 60 хвилин
Порції:4 – 6
Перці по-італійськи / Фото зі сторінки Володимира Ярославського
Приготування:
Ретельно помийте перці, звільніть від насіння й розріжте навпіл.
Змастіть шкірку перців оливковою олією.
Перці по-італійськи / Фото зі сторінки Володимира Ярославського
Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів із верхнім обдувом.
Викладіть перці на деко.
Відправте перці до духовки запікатися доти, доки шкірочка не підгорить.
Перець по-італійськи / Фото зі сторінки Володимира Ярославського
Дістаньте деко з перцями з духовки й накрийте харчовою фольгою.
Дайте овочам охолонути й зніміть із них шкірку.
Перці по-італійськи / Фото зі сторінки Володимира Ярославського
Перці посоліть, присмачте подрібненим часником, свіжою петрушкою, тим'яном і скропіть оливковою олією та бальзамічним оцтом.
Перці по-італійськи / Фото зі сторінки Володимира Ярославського