Розкол Тернопільської «Компанії Добробуд»: чи не повториться доля пайовиків Щепановського?

04.11.2021 13:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Тернополянам, які готові вкласти кошти в омріяні квадратні метри та бажають скористатися послугами ТОВ «Компанія Добробуд» варто зважити всі за і проти.

Чому? Щоб в майбутньому таки відсвяткувати новосілля!

Справа у тому, що співвласник «Компанії Добробуд» Юрій Смакоуз уже кілька років відстоює своє право приймати участь в господарської діяльності фірми. Користуючись цим, за цей час інший співвласник Віталій Смакоуз на власний розсуд здійснює будівництво й реалізацію житлових квартир та нежитлових приміщень, фактично усунувши свого брата від діяльності компанії.

Три компанії двох братів

Тернополяни Юрій Смакоуз та Віталій Смакоуз є засновниками та співвласниками трьох фірм. Йдеться про вищезгадане ТОВ «Компанія Добробуд», ТОВ «Зборівський цегельний завод» та ТОВ «Ремонтно-будівельне управління № 4».

Раніше частка статутного капіталу кожного з власників становила 50 %, але декілька тижнів тому Юрій Смакоуз передав 40 % активів третій особі – Павлу Коломійцю. Однак Віталій Смакоуз надалі не допускає до документів товариства ні Юрія Смакоуза, ні нового співвласника. Так, двоє із трьох співвласників повністю усунуті від прийняття будь-яких рішень, що стосуються господарської діяльності «Компанії Добробуд», «Зборівського цегельного заводу» та «Ремонтно-будівельного управління № 4». Однак пайовикам з цим можна було змиритися якби в компанії було б все гаразд, але чи так це?

Безымянный 3

Ухилення від сплати податків

Аналізуючи дані відкритої інформаційної системи «Єдиного державного реєстру судових рішень» стало відомо, що компанія ТОВ «Ремонтно-будівельне управління № 4», фактичним співвласником якої Віталій Смакоуз, вже «напрацювалася» на кримінальне провадження. Йдеться про ч 3. ст.212 КК України – ухилення від сплати податків.

За даними Головного управління ДФС у Тернопільській області, упродовж 2017-2019 років компанія занизила податкові зобов’язання з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Відбувалося це шляхом реалізації об’єктів нерухомого майна пайовикам за готівку без відповідного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності.

Такі неправомірні дії службових осіб не просто спричинили негативні наслідки для двох інших співвласників – Юрія Смакоуза та Павла Коломійця, а й поставили під загрозу подальше володіння пайовиками нерухомості, яку люди придбали за значно нижчою ціною.

Також за фактами перешкоджання співвласнику Юрію Смакоузу розпорядження своїми корпоративними правами стосовно службових осіб  «Компанії Добробуд», «Зборівського цегельного заводу» та «Ремонтно-будівельного управління № 4» правоохоронців розслідують кримінальне провадження про самоуправні дії компанії.

зображення viber 2021 11 03 14 40 42 500

Інформацію про зведення багатоповерхівки приховали

На вулиці 15 квітня-Академіка Сахарова ТОВ «Компанія Добробуд» (замовник) та ТОВ «Ремонтно-будівельне управління № 4» (підрядник) будують групу багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення. Та найцікавіше, що від Юрія Смакоуза як учасника товариства приховали інформацію про ці будівельні роботи.

Нещодавно директор товариства Віталій Смакоуз навіть звернувся з позовною заявою до суду про зобов’язання розглянути на найближчому пленарному засіданні сесії питання щодо надання дозволу на поділ земельної ділянки на вулиці 15 квітня-Академіка Сахарова на 0,7024 та 1,9948 га. Такі земельні операції він намагається здійснити у власних інтересах також без відома брата і співзасновників товариства.

Однак це не єдині оборудки із землею Віталія Смакоуза, які для нього стали нормою, варто згадати також сумнозвісний  ТІЗ Коледж на землях якого зараз має намір здійснити будівництво місцева будівельна компанія ТернопільБудконтроль, з приводу законності цього будівництва також нові власники компанії планують звернення в правоохоронні органи.

Тож наразі Юрій Смакоуз у судах та правоохоронних органах відстоює своє законне право брати участь у діяльності компаній, які йому належать. Таким чином він не лише захистить свої інтереси, а й попередить порушення прав пайовиків. Можливо, саме справедливе рішення Феміди не дозволить, аби в Тернополі повторилася доля вкладників сумнозвісного Щепановського. 

Далі буде ……..

зображення viber 2021 11 03 14 40 41 785


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі