У Чорткові правоохоронці цієї осені фіксують менше випадків спалювання сухої рослинності, порівно з попередніми роками. У міській раді кажуть, що, швидше за все, це – результат систематичної роз’яснювальної роботи, яку проводили з населенням працівники міськради протягом останніх шести років. Інспектори муніципальної інспекції попереджували людей про відповідальність за шкоду екології і, зрештою, складали протоколи у випадку повторної фіксації паління сухої трави.

«П’ять-шість років тому у весняний, а особливо в осінній період у Чорткові масово спалювали залишки городньої рослинності, суху траву та листя, через що все місто затягувало густим і їдким димом. Дим від спалювання такої рослинності надзвичайно токсичний для людського організму, оскільки він може спричиняти респіраторні захворювання. А зараз бачимо, що врешті, вдалось донести до жителів Чорткова, що палити суху рослинність – це погано і шкідливо! Дякую кожному, хто зрозумів всю згубність таких дій та перестав це робити! Радію, що роки постійної комунікації із людьми дали результат. Муніципальна інспекція чи не щовечора вистежувала паліїв, робила усні попередження про адміністративну відповідальність. Тих, кого на гарячому спіймали вдруге – штрафували, а це від 340 до 1360 гривень. Гірша ситуація у селах громади, там палять частіше, втім і над цим ми працюємо, необхідний час, щоб люди перестали робити так, як звикли робити десятиліттями», – розповідають у міській раді.

Зараз суху рослинність, яку згромаджують жителі Чорткові, безкоштовно вивозять працівники КП «Комбінат комунальних підприємств». Ця послуга  для підприємства є збитковою, оскільки відходи не враховані в тарифі і тому ніким не оплачуються.

За останній тиждень комунальники вивезли 60 вантажівок сухої рослинності із різних частин, це 240 кубічних метрів сміття! За місяць – тисяча метрів кубічних, – кажуть у міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #листя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: