У Тернополі на Микулинецькому кладовищі вшанували пам’ять полеглих захисників ЗУНР

Опубліковано:
2 Листопада, 2021

1 листопада в Україні відзначили знаменну дату в історії українського народу – 103-тю річницю Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Читайте також

«Чортківська офензива»: на Тернопільщині провели реконструкція бою
У Тернополі відбудеться виставка «ЗУНР: у війні та державотворенні»
У Тернопільському музичному коледжі он-лайн вшанують столітній ювілей видатного земляка Зіновія Штокалка

У цей день в Тернополі на Микулинецькому кладовищі традиційно вшанували пам’ять полеглих українських патріотів та поклали квіти до могил січових стрільців.

Пом’янув загиблих хвилиною мовчання та помолився за упокій душ захисників ЗУНР і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«103 роки тому українці Галичини, Закарпаття, Буковини об’єднались та створили Західноукраїнську Народну Республіку, започаткували свої органи влади, адміністрацію та власну армію. І цей приклад є надзвичайно важливим для нас сьогодні. Ця видатна історична подія продемонструвала незламну волю українців йти до Незалежності та боротися за Україну попри несприятливі зовнішні обставини, – звернувся до присутніх Сергій Надал. – Тернопіль займає особливе місце у короткій, проте славній історії ЗУНР. Наше місто стало одним з головних центрів боротьби за незалежну Українську державу. Тут 1 листопада замайорів жовто-блакитний прапор незалежної України. Автором герба ЗУНР став студент Тернопільської гімназії. Тернопіль був другою столицею ЗУНР, коли українським патріотам довелося відступити зі Львова під тиском переважаючих сил ворога. У часи ЗУНР зародився потужний волонтерський рух українського народу на підтримку свого війська. Цей рух не раз ставав у пригоді борцям за Україну. Звитяжні традиції державотворення дозволили Україні вистояти зараз. Відзначаючи річницю творення ЗУНР, маємо бути готовими відстоювати право українців шанувати усіх героїв боротьби за Україну. Тож згадаймо наших звитяжних пращурів. Вклонимося їм і подякуємо за подвиг минулого, заради майбутнього».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вшанування, #ЗУНР, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: