Вандала, який пошкодив сорок могил на тернопільському кладовищі, засудили до 5 років обмеження волі

Опубліковано:
2 Листопада, 2021

Тернопільський міськрайонний суд засудив до п’яти років обмеження волі 43-річного уродженця Херсонщини. Чоловік пошкодив родинні склепи та надгробні плити на кладовищі в Тернополі.

Нагадаємо,  уночі з 13 на 14 квітня та  із 17 на 18 квітня невідомий пошкодив близько сорока могил. Він викрав круглі металеві та бронзові ручки з надгробних кришок і  гранітних оздоблювальних плит 

Відомості по даному факту слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно частини 3 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України.

Проведеними слідчо-розшуковими заходами працівники карного розшуку вийшли на слід ймовірного злодія. Ним виявився уродженець Херсонської області, котрий  переїхав на Тернопільщину до знайомої. Крадіжкою металу з могил вирішив підзаробити на життя. Розповів, що викрадені металеві вироби розділив на дві частини: одну частину мав намір здати в пункт прийому металу одразу, а іншу частину викраденого мав намір здати в подальшому, тому переніс її та сховав поблизу залізничної станції у Тернополі. Однак здати їх не встиг і всі були виявлені у нього правоохоронцями. 

Проте реалізувати крадене він не встиг. Усі речі, а це більше 20 кілограм кольорових металів, вилучили правоохоронці.

Дослідивши матеріали справи, суд не побачив щирого каяття в діях обвинуваченого та активного сприяння розкриттю кримінальних правопорушень.

А відтак визнав його винуватим у вчиненні наруги над могилами і присудив 5 років обмеження волі, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вандал, #кладовище, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: