В українській розвідці не підтвердили додаткове перекидання військ РФ до кордонів

02.11.2021 17:38   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони не підтвердили інформацію про нарощування російських військ поблизу державних кордонів України.

Джерело: пресслужба Міноборони з посиланням на дані ГУР

Читайте також

Росія взяла в заручники місію ОБСЄ на Донбасі
Росія вибухнула справжнім фонтаном брехні з приводу навчань Україна-НАТО
Один народ? Росіяни осоромились, намагаючись пожартувати над Юрієм Вернидубом за його прізвище

Дослівно: "Станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Найбільш вірогідно, що оприлюднені у ЗМІ та мережі Інтернет факти нарощування угруповань збройних сил Російської Федерації на українському напрямку є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій, та по суті є плановими заходами у рамках переміщення військ після завершення навчань".

Передісторія:

  • Авторитетне американське видання The Washington Post 31 жовтня оприлюднило статтю про загрозливе збільшення кількості військових підрозділів, озброєння та техніки поблизу кордонів України. У статті також зазначали, що нинішні маневри викликали серйозне занепокоєння в урядових колах США та Європи.
  • Перед цим, 26 жовтня українські військові вперше застосували розвідувально-ударний безпілотний комплекс "Байрактар".
  • МЗС Німеччини та Франції тоді оприлюднили заяву, що вони стурбовані зростанням використання безпілотників на Донбасі, в тому числі Україною.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили використовують наявне у них озброєння для захисту суверенітету й територіальної цілісності держави та лише у відповідь на порушення режиму тиші на Донбасі з боку супротивника.


    Джерело: Українська правда

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі