У Тернополі споруджують унікальний трамплін для олімпійського фристайлу (ФОТО)

01.11.2021 21:42   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Саме у фристайлі український спортсмен Олександр Абраменко взяв єдину нагороду на минулих Олімпійських іграх. Це, до речі, лише третє золото в історії виступів на зимових Іграх для України.

В рідному для Олександра Миколаєві, на жаль, фристайл сьогодні вже практично не мають змоги розвивати. Проте незабаром цей вид спорту (щоправда — інші його види)отримають поштовх для розвитку в Тернополі.

Читайте також

Тернопільські спортсмени стали переможцями на чемпіонаті України з акватлону
Тернополянин Юрій Щербань — 5-ий на чемпіонаті світу з велотреку

А саме на вул. Генерала М. Тарнавського поруч з гірськолижним комплексом «Савич-парк» триває будівництво нового сучасного трампліну для лижного фристайлу (могул, біг-ейр).

Унікальний проєкт реалізовується в Тернополі спільно з Федерацією лижного спорту України.

Як пояснив міський голова Сергій Надал, проводити тренування на новому трампліні зможуть як вихованці комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Екстрім»» Тернопільської міської ради, так і професійні лижники і сноубордисти з інших областей, адже подібних спортивних об’єктів в Україні немає.

«Трамплін у Тернополі стане першим об’єктом, що забезпечить повноцінну круглорічну підготовку українських спортсменів-лижників у дисциплінах фристайлу могул та біг-ейр, - додає Сергій Надал. - Комплекс відповідатиме сертифікаційним вимогам Міжнародної Лижної Федерації (FIS) для проведення змагань в дисципліні «Лижний фрістайл (біг-ейр)». Тому розраховуємо, що ця локація стане не лише ще однією базою для тренувань української збірної, а й чудовим місцем для проведення змагань всеукраїнського та континентального рівнів. Адже завдяки облаштуванню споруди сучасним штучним покриттям і надувним елементом для приземлення, тут буде забезпечено належні умови для круглорічного тренувального процесу, а змагального – в штатному зимовому режимі».

Додамо, завдяки можливості вибору відповідної висоти для стартового розгону, на сучасному об’єкті спортивної інфраструктури тренуватися зможуть спортсмени будь-якого рівня підготовленості. 

У перспективі – можливість використання даної споруди й для тренувального процесу у велоспорті та навіть мотоспорті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі