У Тернополі затвердили місцеву Програму сприяння функціонуванню української мови

Опубліковано:
30 Жовтня, 2021

На пленарному засіданні десятої сесії Тернопільської міської ради, яке відбулося 29 жовтня, депутати прийняли Програму сприяння функціонуванню української мови в Тернопільській міській територіальній громаді на 2022-2026 роки.

Участь у засідання також узяв Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Мені як Уповноваженому із захисту державної мови надзвичайно приємно, що Тернопіль — перший обласний центр України, який сьогодні затвердив міську програму розвитку та функціонування української мови як державної. Це надзвичайно важливо, зважаючи на фронт мовний, на фронт бойовий та інформаційний у стані гібридної війни», – сказав у своєму виступі Тарас Кремінь.

Відтак, створюватимуть мережі безкоштовних курсів з вивчення української мови. Також посилять міжнародну співпрацю, зокрема, з бразильським містом Прудентополісом, як це визначено міською програмою.

Очікується, що до кінця року Кабінет міністрів України затвердить державну цільову програму з розвитку та опанування української мови, як це визначено законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #українська мова
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: