На Тернопільщині відкрили завод із виробництва вапнякового борошна

Опубліковано:
30 Жовтня, 2021

У селі Галущинці Тернопільського району відкрили завод із виробництва вапнякового борошна для будівництва доріг. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація.

Підприємство європейського взірця відкрили спільно з партнерами з Туреччини. Відтак, турецька компанія ERSEL виготовила технологію виробництва, а компанії SIEMENS – створила блок управління.

«Ми вклали інвестицію в регіон близько 6 млн грн і зробили це сучасне підприємство. Буде вироблятися близько 6 тисяч тонн вапнякового порошку. Тут можна масштабуватися і нарощувати виробництво, якщо буде запит від регіону. Наше підприємство реалізувало цей проєкт в межах року. Тут особливий завод із повністю автоматизованим процесом, — розповідає Роман Яворський заступник голови правління ПРАТ «Тернопільський кар’єр».

Вироблене вапняне борошно із Тернопільщини будуть використовувати для програми президента «Велике будівництво».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вапнякове борошно, #галущинці, #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: