Така подія сталася цього року в Теребовлі, що на Тернопіллі. Завдяки добрим людям частина лівого берега р. Гнізна, що протікає через усе місто, була облагороджена й приведена в Божий вигляд.

Частина 1. Краса, що виросла по милості Божій та небайдужих людей з Добра.

Урочисте відкриття та освячення частки набережної відбулося 10 жовтня цього року. Про це вже повідомлялось, читайте тут.

Те дійство проходило вдень, проте ввечері набережна виглядає по особливому і теребовлянам кортить побачити її й такою. І дійсно, ввечері тут красивіше ще більше, якось загадковіше, а реставрована оборонна вежа та мур до неї надають шарму давнини. Вздовж впорядкованої доріжки світять ліхтарі, світло від них відбивається на поверхні води та створює ілюзію маси вогнів, ніби вони є і в ріці, йдуть з її дна.

Читайте також

Про дівчину з Тернопілля, яка закохалася в … саксофон
Покров Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України в Теребовлі, що на Тернопільщині
Вирвані з корінням із рідної землі…

Коли ж дивитися на набережну з іншого берега, то вона сяє вогнями, мов якась чарівна частка з казки, над якою величаво височить також підсвічена будівля ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира. Минувши капличку, видно, що на протилежному її боці є підсвічена ікона Хрещення Ісуса Христа Іоаном Хрестителем, а трохи далі басейн для купелі в святій воді, яка тут і витікає з труби від давньої криниці(якій вже 400 років) із території церкви та її може завжди набрати кожний охочий.

Підійшовши до гарно увібраного в камінь невеличкого причалу, що йде площадками-сходами до самої води, можна побачити, що вода в ріці просто кришталево-прозора і в ній під променями світла від ручного ліхтарика швидко рухаються зграйки якоїсь малої риби. Саме сюди найбільше приходять відвідувачі, яких, правда, ще не дуже багато. Проте ця частинка набережної ще повністю не впорядкована до кінця, краса буде постійно вдосконалюватись та набирати все нового, кращого вигляду. Та й чи існує викінчена, повністю завершена краса на світі? Напевно ні, бо ж вона, як і увесь Всесвіт, нескінченні.

Частина 2. Чи буде колись подібною вся набережна р. Гнізна в місті?

Подібне запитання найбільше стосується влади міста. До того ж нижче арочного міста все таки колись постане нарешті пішохідний міст, який має бути особливим і красивим, згідно проекту. Ото ж би нижче того мосту і до наступного мосту подібним чином здалося облагородити набережну. Але ж у місті немає ні лівобережної, ні правобережної каналізації й вся непотріб тече в ріку. Напевно спершу треба збудувати нові очисні споруди, щоб новостворена краса не смерділа нечистотами. Та діло не лише у владі, а ще більше в мешканцях міста, їх активності та небайдужості. Саме громада має постійно спонукати владу до рішучих й конкретних справ, громада має дбати перш за все за своє місто.

Під час реконструкції частини набережної громада показала себе не з кращого боку, на загальних толоках брала участь мізерна кількість міщан, а нижче арочного мосту мешканці, які живуть біля ріки, й надалі сміття кидають вздовж берегів та в річку. Що це? Це і є байдужість та нехлюйство. Слід не кивати на когось, а почати із себе. Отоді й буде лад у всьому місті. А поки що більшість нашої набережної блукає в лабіринтах пітьми…

Фото: Олег Капуста

Відео: Віктор Аверкієв

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #набережна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: