15 тисяч тернополян віддали голоси за проєкти вже за першу добу «Громадського бюджету»

Опубліковано:
28 Жовтня, 2021

26 жовтня у Тернопільській громаді розпочалося голосування за проєкти «Громадського бюджету 2022», яке триватиме до 9 листопада включно.

У цьому році до голосування допущено 53 ініціативи мешканців громади, 27 з яких – великі проєкти та 26 – малі.

Читайте також

У Тернополі продовжують реалізувати проєкти «Шкільного громадського бюджету 2021»
На території тернопільської школи №10 успішно реалізовано два проєкти «Громадського бюджету 2021»
У Тернополі відкрили ще один спортивний майданчик

Станом на 13:30 год. 27 жовтня на порталі «Громадський бюджет» уже зафіксовано більше 15 000 відданих голосів тернополян, більшість з яких – через онлайн сервіси і лише 8% – через ЦНАП.

«Зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19, дуже приємно, що така велика кількість тернополян все ж скористалася доступними онлайн-сервісами та проголосувала за обрані проєкти дистанційно. Адже, таким чином ви не наражаєте на небезпеку власне життя і здоров’я та оточуючих, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Дякую жителям Тернопільської громади за високу активність уже в першу добу голосування, це свідчить про зростання довіри до «Громадського бюджету» і небайдуже ставлення мешканців до життя у своїй громаді».

Нагадаємо, проголосувати за обрані два проєкти (один великий та один малий) можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади.

Для того, щоб віддати свій голос за великий та малий проєкти, жителі громади можуть скористатися наступними способами:

  • авторизуватися на порталі Е-сервіс «Громадський бюджет» (за допомогою BankID або електронного підпису), перейти у рубрику «Громадський бюджет 2022», обрати бажаний проєкт та натиснути кнопку «Підтримати». Якщо обраний проєкт – великий, таку ж дію необхідно вчинити і з малим проєктом, за який бажаєте віддати голос (без повторного входу у систему);
  • через термінали самообслуговування (ТСО) ПриватБанку. Для того, щоб віддати свій голос, необхідно авторизуватися за допомогою картки ПриватБанку або номеру телефону, що прив’язаний до цієї картки, у списку сервісів знайти «Голосування за проєкти міста», обрати бажаний проєкт і натиснути «Проголосувати»;
  • завітати у Центр надання адміністративних послуг (м.Тернопіль, вул. Князя Острозького, 6) в робочий час (понеділок, середа, четвер – з 9:00 год. до 16:00 год., вівторок – з 11:00 год. до 20:00 год., п’ятниця, субота – з 8:00 год. до 15:00 год., неділя- вихідний) та заповнити бланк для голосування у паперовому вигляді, пред’явивши паспорт або ID-картку (з довідкою про реєстрацію місця проживання особи);

Важливо! Голосування через ЦНАП доступне буде лише при наявності з собою COVID-сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання від COVID-19, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Тому, зважаючи на складну епідемічну ситуацію через стрімке поширення коронавірусної хвороби, рекомендуємо тернополянам скористатися доступними онлайн-сервісами для голосування за проєкти «Громадського бюджету 2021».

Перелік великих проєктів, що беруть участь у голосуванні:

Перелік малих проєктів:

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадський бюджет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: