Потребує археологічних досліджень: на Тернопільщині руйнуються стародавні артефакти

Опубліковано:
27 Жовтня, 2021

Поселення Черняхівської культури, що у селі Вільхівчик, потребує археологічних досліджень. Науковці б’ють на сполох.

Як розповідають у Гусятинському краєзнавчому музеї, поселення Черняхівської культури руйнується від природних факторів. Кожного року річка Збруч «поглинає» частинку історії краю.

«Потребує археологічних досліджень поселення Черняхівської культури у с.Вільхівчик, яке руйнується від природних факторів. Річка Збруч кожен рік поглинає частинку історії краю», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що Черняхівська культура, у найпізніших публікаціях — культура Черняхів-Синтана-де-Муреш — археологічна культура, яка існувала в 100–500 роках нашої ери. Поширена на території лісостепової України між Сіверським Донцем на сході та Дністром, Прутом і вздовж Бугу на заході, а також на південному сході Польщі, у Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії. Деякі історики (зокрема, Пауль Райнеке) пов’язують її із державою готів (Оюм). Окремі археологи співвідносять її з племенами готів, описаних істориком Йорданом, сучасні антропологи зауважують ідентичність з полянами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Поселення Черняхівської культури, #річка Збруч, #с.Вільхівчик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: