Осінь золота дарує нам добро! Оповідь про те, що в будь-яку пору року необхідно шукати навколо лише позитивне.

Опубліковано:
27 Жовтня, 2021

 

Цього, 2021 року, видався напрочуд різнобарвним жовтень у всіх сенсах. Дощі рідкі, ночі із памороззю на траві, а деякі дні просто літні. Так, мовби «бабине літо» продовжилося й обціловує всіх людей.

Дехто скаржиться на осінь і говорить, що тоді в них виникає депресія, через те й не люблять цю пору року. Скажемо відверто: депресія це ж хвороба людей і пора року до неї немає ніякого відношення.

Наукова довідка. Депресія – це захворювання, що характеризується постійним пригніченим станом та втратою цікавості до будь-якої діяльності, що зазвичай приносить задоволення, а також нездатністю виконувати повсякденні справи протягом як мінімум двох тижнів. Депресія буває двох видів: ендогенна, що виникає незалежно від зовнішніх стресів і життєвих ситуацій, оскільки має генетичний характер, та екзогенна, пов’язана із зовнішніми факторами. Ендогенні депресивні стани можуть виникати у будь-якому віці, а різноманітні негаразди і пережиті стреси, такі як конфлікт на роботі, смерть близької людини, можуть стати поштовхом до захворювання. Ця хвороба не є відчуттям поганого настрою, ознакою слабкості чи приводом для почуття провини.

Де б ви не були, зупиніться! Погляньте ось на той жовтий листочок, що кружляє над вами. Так, їх заносить у самі залізобетонні мегаполіси. Проведіть поглядом ту частинку рослини й порадуйтесь душею та серцем його граціозному польоту. Ось він, мов човник на хвилях гойдається та стоїть на місці у повітрі під струменями вітру. А тут раптово пірнув вбік і вже ген далі випірнув та закрутився в осінньому танку. Можна його й зловити та розглянути зблизька, полюбуватись вволю.

А он діти в парку кидаються купами пожовклого листя та чути звідти дзвінкий, заковиристий сміх. Неподалік прогулювалась пара людей старшого віку і на них випадково попало листя від дитячих ігор. І що? А те – пара враз ожила й з молодечим захватом і собі кидатись листям.

Під час відео зйомки трапилася пригода, яку відразу й не помітилось. На об’єктив камери раптом звідкись всілась якась комашка, поцікавилась, що тут й до чого та полетіла собі в осінь далі(див. відео).

Фото Віктор Аверкієв

 

Фото Віктор Аверкієв

 

Фото Віктор Аверкієв

А тепер погляньте на фото, де жінка серед осені, особливо в її очі. Та вони в неї палають просто незбагненною енергією, здається, що сама весна лине посеред осені. Під час такої осінньої краси забувається все на світі, всі негаразди кануть собі в лепту й хочеться жити, жити і творити.

Ще на одному фото на бруківці є декілька листочків від осені. Порахуйте від скількох видів дерев вони та назвіть їх(див. фото).

Невже в таку пору можна сумувати? Ні, шукайте навкруги лише добре і тоді й у вашій душі поселиться воно – добро та любов! А на погане – менше уваги, відсуньте його на задній план, його в кожного українця є вдоста. Нехай осінь золота надасть вам снаги, настрою, щастя та здоров’я!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депресія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #осінь, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: