Посадовець Тернопільського обласного лісгоспу завдав державі збитків на понад 2 млн грн

26.10.2021 23:47   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо посадовця Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, через службову недбалість якого державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник обласного управління не забезпечив охорони лісів підприємств, що належать до сфери управління Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства від незаконних рубок, інформує пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також

Вдарив скляною плашкою по голові та відібрав телефон: правоохоронці затримали грабіжника
Увага, шахраї: на Тернопіллі чоловік хотів продати шини, а втратив 13 тисяч гривень
Обікрав працівницю кафетерію: тернополянину загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років

Посадовець «не помітив» вирубування дерев на території об’єктів природно-заповідного фонду краю, а саме: лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників загальнодержавного значення «Яблунівський» та «Дача Галілея». За висновками експертів, незаконною вирубкою дерев у заповідній зоні державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн.

Завершено слідство, що здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Боротьба зі злочинністю у сфері лісокористування триває. За  принципової позиції прокурорів Тернопільщини з початку 2021 року до кримінальної відповідальності притягнуто уже 6 посадовців лісової охорони обласного управління лісового та мисливського господарства, серед яких також керівники місцевих лісогосподарських підприємств й головні лісничі, безпосереднім обов’язком яких є захист лісів від незаконних рубок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі