Ця дитяча іграшка може призвести до тяжких наслідків і навіть смерті

Опубліковано:
18 Жовтня, 2021

Дівчинка сіла розпаковувати подарунки, які отримала від родичів на день народження. Вона захоплено коментувала кожну дрібничку. Дитина раділа! Та коли дійшла черга до нового пакунка, онука покликала мене, бо ніяк не могла відкрити коробку. Всередині не було багато предметів, в основному – невідомі сипучі інгредієнти у кількох невеличких пакетиках і якась рідина… Одним словом – «гончарне коло», залишалося тільки горщики ліпити, але… якби ж то.

Шосте чуття (інтуїція) підказало мені зазирнути до інструкції. І це було дуже вчасно і доречно, адже малеча намагалася розрізати ножицями пакетик із невідомим порошком сірого кольору. Величезними буквами там було написано: «Увага! Прочитайте перед використанням цього виробу і надалі дотримуйтесь її. «НЕБЕЗПЕЧНО! Для дітей старше 5 років, під наглядом дорослих». Забігаючи наперед, зазначу, що після прочитання згаданої інструкції всі пакетики зібрала і тимчасово винесла на балкон. Тому що, чесно, розгубилася.

Викидати у сміттєвий бак? А якщо не дай Боже десь хтось… Закопати в землю – шкода землі. Спалити? Отруйні речовини «підуть» у повітря. Що ж його робити? Мабуть шукати продавця, або ж звернутись у Держпродспоживслужбу? Тим часом читаю далі: «Надання першої допомоги. У разі контакту зі шкірою промийте вражену ділянку великою кількістю води. У разі попадання в очі промийте їх великою кількістю води та негайно зверніться за медичною допомогою. Якщо вдихнули хімічні речовини, вийдіть на свіже повітря. Маючи сумніви, відразу зверніться до лікаря. Візьміть із собою виріб із пакуванням». Після цього йдуть поради батькам. І ось тут «найцікавіше»: «Іграшка містить хімічні речовини, вона призначена лише для дітей (УВАГА!) старше 7 років. (Називається, будь мудрим, то ж для якого насправді віку? 5-ти чи 7-ми?). Неналежне використання хімічних речовин може призвести до тяжких наслідків і навіть смерті… Зрозуміло, що після цього «пунктику» у будь-кого зникне будь-яке бажання бавитися цією іграшкою.

Тим більше, що виробник – пресловута Made in China, у добротну якість виробів якої не доводиться вірити. Подумалося, а чи багато сучасних людей читає інструкції? Я вже не питаю, чи взагалі хтось перевіряє той китайський «мотлох», яким закидали увесь світ. Тому й не дивуймося новітнім невідомим алергійним хворобам. А от дітей шкода, і то дуже.

Фото Валентини Семеняк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #небезпечні товари, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #отруйні речовини, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: