Тернопільський історико-меморіальний музей політв’язнів відзначає своє 25-річчя

Опубліковано:
14 Жовтня, 2021

Першому в Україні історико-меморіальному музею політв’язнів виповнилось 25 років. Його заснували у Тернополі, у приміщенні колишнього слідчого ізолятора КДБ.

Історико-меморіальний музей політичних в’язнів відкрили та освятили 14 жовтня 1996 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Серед експонатів: стенди життєписів керівників збройного підпілля Д.Клячківського, О.Польового, В.Сидора, Р.Шухевича та інших, речі політв’язнів, фотографії та біографії провідників ОУН і УПА. Також в музеї є 12 відреставрованих тюремних камер і ще 16 – недіючі. У яких, у різні часи, могли відбувати покарання до 50-ти тисяч політичних в’язнів.

Відвідати історико-меморіальний музей політв’язнів можуть школярі, студенти та усі охочі. Працює він із 10 ранку до 17 години щодня, окрім середи і понеділка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #День захисників та захисниць України, #історико-меморіальний музей політв’язнів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Покрови Пресвятої Богородиці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: