У Тернополі ускладнюється ситуація із захворюваністю на коронавірус

Опубліковано:
12 Жовтня, 2021

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернополі погіршується. Про це під час засідання міського оперативного штабу повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев

Порівнюючи з минулим тижнем, у Тернополі збільшується кількість тих, хто захворів, ніж одужав.

«Станом на ранок 12 жовтня ситуація щодо захворюваності на COVID-19 в регіоні є значно гіршою, ніж прогнозувалося. Ми вже понад рік живемо в епідемії та сподівалися, що впродовж літнього періоду населення виконає усі надані рекомендації щодо вакцинації і, відповідно, епідемія в осінньо-зимовий сезон поточного року піде на спад. Проте такі прогнози виправдовувалися лише до 36-го тижня, коли ми не перевищували показників минулого року. На 38-й та 39-й тиждень розпочалося перевищення показників відповідних тижнів 2020 років, а за 40 тиждень ми вдвічі перевищили показники минулого року. Проявом такого погіршення ситуації є зростання показників захворюваності. Так, за останні два дні ці показники становлять: 474 випадки COVID-19 на 100 тис. населення в області та 496,7 – в місті, при рекомендованому показнику не вище 75. Щодо прогнозу, то ситуація найближчі тижні буде продовжувати ускладнюватися. Високий рівень захворюваності та летальності зростатиме, а піковий період передбачається всередині наступного місяця», – каже Володимир Паничев.

Також почали більше хворіти діти та люди 65 років і старше. А показник коефіцієнта виявлених випадків на 100 тис. населення у регіоні коливаються в межах 19,5%, при допустимих 20 %.

Відтак, за попередню добу у Тернопільській області лабораторно підтвердили 162 нових випадки COVID-19, а також 8 летальних.

Додамо, що з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів сертифікатів вакцинації чи негативний результат тестування на COVID-19.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: