11 медзакладів Тернопільщини отримають інноваційні ліки проти COVID-19

Опубліковано:
11 Жовтня, 2021

Тернопільська область отримала 390 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 780 флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Інноваційні ліки проти коронавірусу розподілять між 11 лікарнями області.

Як розповідає директорка департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко, механізм дії ліків полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембрани клітини, що унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 у клітини людини, нейтралізує дію вірусу та сприяє запобіганню розвитку COVID-19.

«Ці ліки впливають безпосередньо на вірус. Вони створені за принципом моноклональних антитіл, є замінником імунної відповіді. Препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою», – каже Ольга Ярмоленко.

Препарати уже передали Чортківській центральній міській лікарні та Заліщицька районній лікарні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Бамланівімаб, #Етесевімаб, #коронавірус, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: