Конфлікт між мером Підгайців та головою ОДА набирає нових обертів

Опубліковано:
11 Жовтня, 2021

З моменту обрання на посаду міського голови Підгайців, Ігор Мерена старається уникати співпраці зі головою Тернопільської ОДА Володимиром Трушем. Ба більше, відкрито в діалогах заявляє про своє невдоволення роботою голови ОДА.

Підгаєцька громада не брала участь у жодній з програм спів фінансування з обласного бюджету, чим лишній раз доказує про конфлікт між громадою та обласною адміністрацією. Така позиція Підгаєцького керівництва призвела до чималих проблем у самій громаді, оскільки власних коштів катастрофічно не вистарчає.

У ЗМІ вже повідомлялося, що область планує втрутитись в роботу Підгаєцької міськради, оскільки стурбовані фінансовою спроможністю громади вижити по завершенні першого фінансового року. 

Своєю чергою, Ігор Мерена 6 жовтня показово проігнорував  засіданні колегії облдержадміністрації. Саме там він мав звітувати про динаміку економічного розвитку громади в масштабах області.

У порівнянні з І півріччям 2020 року наша область піднялася на 10 позицій за рівнем соціально-економічного розвитку. Такі результати оцінки діяльності регіонів України за січень-червень 2021 року оприлюднив Мінрегіон, — доповіла директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник.

Читайте також

Лановецький зооботсад – нова туристична локація Тернопільщини
На Тернопільщині міський голова поклав око на надра громади?
Підгайці на фото часів Першої світової війни

Область залучила 771,2 млн грн капітальних інвестицій впродовж І півріччя 2021 року. За цей час зареєструвались 3857 фізичних осіб-підприємців, створено 6041 робочих місць за рахунок реєстрації суб‘єктів господарювання.

Керівникам з Підгаєччини похвалитися особливо нема чим, тому приходиться «прогулювати» подібні заходи.

Водночас міський голова Підгаєцької громади продовжує тиснути на Володимира Труша, та вимагати від останнього «порішати» для своїх людей місце директора Підгаєцького професійного аграрного ліцею.

Підгаєцька міська рада, за пропозицією Ігоря Мерени, 13 липня прийняла рішення звернутися до Тернопільської обласної державної адміністрації з вимогою продовжити контракт з чинним директором.

Контракт директор може отримати лише на конкурсі, де усі охочі мають змогу подавати свою кандидатуру, від так, такі звернення розцінюється, як тиск на проведення незалежного конкурсу.

Чи зможе натиснути Ігор Мерена на голову Тернопільської ОДА Володимира Труша, та чим закінчиться протистояння двох голів покаже час.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТОДА, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: