Сьогодні вашій увазі представимо добірку ретро світлин, які датуються 1960-1980-ми роками. На фото можна побачити, яким тоді було місто Кременець та його околиці. Фото вдалось розшукати в колекції київського видавництва «Мистецтво».

В описі до фото є цікаві спогади про ті місця Тернопільщини. До прикладу про дорогу з Тернополя до Кременця в 1960-ті писали таке:

«Звивистою асфальтовою стрічкою в’ється шлях з Тернополя до Кременця. По обидва боки вишикувались високі черешні й розлогі яблуні, живоплотом стоять кущі дикої рожі, терену. Коли навесні вони вкриваються буйним цвітом, дорога виглядає тоді незвичайно казковою».

В 1969 році в Кременці був свій аеропорт, ось як про нього писали і куди можна було долетіти з Кременця: «Сьогодні Кременець — місто благоустроєне, озеленене, важливий вузол автомобільних шляхів. З новозбудованого аеропорту курсують літаки на Київ, Тернопіль, Львів, Ровно. Залізнця зв’язує місто з вузловими станціясми Дубно та Здолбунів Ровенської області».

 Джерело: видавництво «Мистецтво».

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: